Katt


Gårdskatter er katter som lever på gård og ofte spiller de en viktig rolle i å holde gården fri for skadedyr som mus og rotter. Selv om de har en viktig jobb på gården, er de også ofte kjæledyr og en del av familien.


På Lillerud er det Lisbeth (bildet) som er selveste gårdskatten. Vi har også en rasekatt som heter Frk. Fanny og hun tilhører rasen Maine Coon. Ei lita, hvit og gul blandingsfrøken ved navn Lotta er også en del av kattebestanden hos oss.


Gårdskatter kan være av alle raser og størrelser, men de fleste er sterkere og mer robuste enn rasekatter med evne til å takle den tøffe livsstilen på en gård. De tilbringer mye av tiden sin utendørs og er kjent for å være dyktige jegere.


Gårdskatter kan også være gode selskapsdyr for mennesker. De er ofte veldig selvstendige og krever ikke mye oppmerksomhet, men de kan likevel være veldig kjærlige og lojale.


De er vanligvis sunne og sterke på grunn av den fysiske aktiviteten og naturlige diett som gården gir dem. Imidlertid kan de også bli utsatt for visse sykdommer, og det er viktig at eiere tar ansvar for deres helse og velvære.


Bli ikke overrasket om du treffer på andre katter i området rundt gården. I den lille bygda Lislerud, på folkemunne kalt "Fiskærbøgda", bor det flere katter enn mennesker!

Hva vet du om Maine Coon rasen?

Før musepekeren over her og lær litt..

Maine coon minner om norsk skogkatt, men er signifikant større. Den regnes i dag som verden største katterase.[7]Rasen har to-lags vannbestandigpelssom består av et lag med varmeisolerende underull og et med dekkhår av varierende lengde (semi-langhår). Pelsen er «tung», men silkemyk.

Maine coon er en muskuløs katterase med kraftig beinbygning og tydelig kjønnspreg, men typen utvikler seg langsomt og rasen regnes ikke for å være ferdig utvokst før i tre–fireårsalderen.

Rasen regnes for å være godlynt, sjarmerende og snill, og nærmest hundelignende i sin væremåte. Den er kjent for å være glad i vann og liker ofte å bade.[9]Med de store labbene, som er utrustet med delvis svømmehud mellom tærne, er den også regnet som en ypperlig svømmer.


Katterasen er også kjent som en katt med mange stemmer, og den liker å uttrykke hva den føler. Som rase utviser den et langt større «ordforråd» enn katter flest, og noen hevder den har et helt «symfoniorkester» til rådighet. Uttrykksformen er imidlertid typisk rolig og avbalansert.


Maine coon-katter er som regel veldig intelligente, og kan lære enkle triks og kommandoer. De bør aktiviseres med brukt av leker eller oppgaver om de er innekatter, da de trenger å bruke hodet sitt med jevne mellomrom. En maine coon kan være både inne- og utekatt, og klarer seg fint alene utendørs.

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?

unsplash