Alpakka 


Alpakkaen kommer i to forskjellige varianter - Huacaya og Suri. Huacaya-alpakkaen har en kort og krøllete ull, mens Suri-alpakkaen har lang, silkeaktig ull som henger ned langs kroppen. Begge variantene har ull som er myk, varm og lett, og er ettertraktet for å lage klær og tilbehør av høy kvalitet.


På Lillerud gård har vi tre alpakkahingster; Morten, Ask og Linus. De har ulike personligheter, men alle tre elsker epler! 


Fun fact; visste du at alpakkaer bare har tenner i undermunnen?


Alpakkaer har en vennlig og avslappet personlighet, og kan være enkle å håndtere selv for uerfarne eiere. De trenger relativt lite plass og vedlikehold, og kan derfor være ideelle for de som ønsker å ha et dyrehold uten å måtte ta på seg store forpliktelser.

Ønsker du å lære mer om alpakka?


Dra musepekeren over her

I tillegg til sin myke ull og avslappede personlighet, er alpakkaer også svært intelligente og kan lære å utføre en rekke triks og oppgaver.


De er også svært følsomme og kan gi uttrykk for glede, sinne og andre følelser på en måte som kan minne om hunder eller katter.


Vi klipper alpakkaene våre på forsommeren hvert år. Snart skal vi spinne vårt eget alpakkagarn!


Alpakkaer er fortsatt relativt sjeldne utenfor Sør-Amerika, men deres popularitet øker stadig som selskapsdyr og for deres ullproduksjon. De er vakre og fascinerende dyr som har mye å tilby både som kamerat

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?