Esel


Her på Lillerud gård har vi for tiden et esel. Ei lita, lys hoppe som heter Ellinor, som er født i 2022 og som kom til oss som føll våren 2023. Hun er et miniesel og blir ca 1,20 m i man-høyde.


Eselet Ellinor går sammen med hestene, og de har overtatt innhegningen grisene hadde tidligere. Noen husker kanskje det store eselet Endre som var hos oss hele 2023. Han ble alvorlig syk og det beste for han var å slippe, selv om det var veldig trist. Vi var så glade i han, snille, fine mannen.


Esler er intelligente dyr, klokere enn hester, sies det. De er kontaktsøkende overfor mennesker og andre dyr. De liker kos fra oss, men kan også legge seg på bakken og vri seg med bena i været. Da får man klødd hele ryggen på en gang!


Mange esler må ha en streng diett. Da må de veie fôret før de får det, og de kan heller ikke gå på beitet med tilgang til ferskt gress mer enn kort tid hver dag. 

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?